8 december 2017

Volkswagen verkoper Peter: ‘Geen wonder dat de Tiguan zo goed scoort!’

De Volkswagen Tiguan is sinds hij vorig jaar bij Pouw de showroom binnenrolde een absolute verkooptopper gebleken. Hoe kan het toch dat klanten onze Volkswagen showroom zo goed weten te vinden, terwijl de concurrentie in zijn segment moordend is? Onze Volkswagen verkoopadviseur Peter Post denkt er wel een antwoord op te hebben.

De markt van de middelgrote SUV’s is ontzettend populair, maar toch weet Volkswagen zich met de Tiguan te onderscheiden. Hoe kan dat toch? Dat komt mede door de enorme binnenruimte, de fijne hoge instap en een breed scala aan motoren waaruit de klant kan kiezen. En niet te vergeten, het model ziet er gewoon erg goed uit. Dat is Peter Post ,Volkswagen verkoopadviseur van Pouw Deventer, helemaal met ons eens. Hij is groot fan van het model: ‘Met zijn strakke design is de Tiguan gewoon een erg knappe auto om te zien!’. 

Ervaringsdeskundige

Vanaf het moment dat de Tiguan vorig jaar bij Pouw zijn intrede deed, heeft Peter Post de beschikking over een demonstratie exemplaar van de midi SUV. Hij kan zich dus met recht een ervaringsdeskundige noemen. En sinds hij in het model rijdt, is de verkoopadviseur groot fan van het model: ‘Ik vind het echt een prachtige auto. Hij is comfortabel, lekker vlot en biedt zeeën van ruimte, wat met drie opgroeiende kinderen erg praktisch is. Bovendien is hij met veel innovatieve zaken samen te stellen.

Opties genoeg

Als Peter de optielijst erbij pakt dan laat hij ons zien welke zaken er volgens hem niet mogen ontbreken op een Volkswagen Tiguan: ‘Als eerste zou ik het R-Line exterieur kiezen. De extra dikke bumpers, 19” lichtmetalen velgen en de sportieve accenten maken wat mij betreft echt de auto. Verder zou ik ook het Executive- en Advance Pakket aankruisen. Zo heb je App-Connect, een alarmsysteen en navigatiesysteem. Bij het Advance Pakket krijg je bovendien het prachtige panoramadak en de LED-koplampen. Mijn Tiguan in de Comfortline Business R-uitvoering heeft ook de fijne ergonomische bestuurdersstoel en het Active Info Display. Als je dat eenmaal gewend bent, wil je nooit meer analoog.

Lekker krachtig

Ook over de rijeigenschappen is Peter meer dan tevreden. ‘De auto rijdt heerlijk comfortabel, maar schuwt met zijn scherpe besturing het betere bochtenwerk niet. Je merkt daardoor niet dat je met best een flinke auto onderweg bent. Mijn demonstratievoertuig heeft de 1.4 TSI-motor met 150pk onder de kap liggen, gekoppeld aan de fijne DSG-automaat. Met deze krachtbron is de Tiguan lekker sterk en soepel en loodst hij je vlot door het verkeer. In de zomer had ik een flinke caravan achter hem gekoppeld, maar de auto trok hem moeiteloos door het bergachtige landschap.

Zelf ervaren

Wil je ook eens ervaren waarom Peter Post zo enthousiast is over zijn Volkswagen Tiguan? Kom eens langs bij een Pouwvestiging bij jou in de buurt! Je kunt de Tiguan, of de nog ruimere Tiguan Allspace, dan eens goed komen ervaren door middel van een proefrit en we nemen alle mogelijkheden uitgebreid met je door. Bovendien hebben we een enorme voorraad Tiguans ingekocht, waardoor je zo met hem wegrijdt. Peter: ‘Ik drink graag eens een kopje koffie met je in de showroom om te laten zien waarom ik zo enthousiast ben over de Tiguan. Je bent van harte welkom!’.

Bekijk onze Tiguan voorraad