24 juli 2018

Volkswagen Bedrijfswagens komt met nieuwe camper op basis van de Crafter

Het was vorig jaar toen Volkswagen Bedrijfswagens de California XXL concept aan het grote publiek liet zien. Dat studiemodel is gebruikt als uitvalsbasis voor de nieuwe camper die Volkswagen lanceert, tijdens de Caravan Salon in Düsseldorf.

Het ontwerp van de Crafter-camper is gebaseerd op het California XXL-studiemodel en heeft het DNA van de iconische California (Transporter). Net als die laatste is de nieuwe camper te bestellen met een carrosserie in één kleur of in duo-tone.

Efficiënte inrichting

Het interieur van de kampeerauto valt op door zijn heldere tinten en uiterst praktische oplossingen. De badkamer (met douche en toilet), het keukenblok en de slaapkamer achterin zijn ingericht voor optimaal gemak onderweg.

Meest succesvolle camper ooit

De Volkswagen California werd in 1988 gelanceerd en was gebaseerd op de derde generatie van de Transporter. Volkswagen Bedrijfswagens produceert nu de zesde generatie van de California en vierde recent zowel de dertigste verjaardag van het model als de bouw van het 100.000ste exemplaar. Met dat productieaantal is de California de meest succesvolle camper ooit.

Aanvullende details over de nieuwe, grote camper op Crafter-basis van Volkswagen Bedrijfswagens volgen in aanloop naar de Caravan Salon in Düsseldorf.