27 november 2017

Nagelnieuwe Audi's voor topvoetballers van Real Madrid

De spelers van de Spaanse kampioensclub Real Madrid hebben niets te klagen. Ook het nieuwe seizoen rijden ze weer in de meest snelle en luxe Audi's. Ze kregen de sleutels van de door hen gekozen spectaculaire modellen in Madrid uitgereikt. Voor de gelegenheid hadden de sterren hun voetbalshirts verruild voor raceoveralls. Ze mochten in een simulator ervaren hoe de Audi e-tron FE04 – Audi’s elektrische Formule E-racewagen – zich houdt op een circuit.

Bovenaan het verlanglijstje van veel spelers stond de Audi Q7. Maar liefst veertien van hen kozen voor de SUV, waaronder Gareth Bale, Luka Modrić en Casemiro. Drie zijn voor de plug-in hybridevariant gegaan, de Audi Q7 e-tron quattro. Eveneens populair waren de sportieve RS-modellen. Coach Zinédine Zidane koos voor de Audi RS 6 Avant, Cristiano Ronaldo en Keylor Navas opteerden voor de RS 7 Sportback en aanvoerder Sergio Ramos rijdt vanaf nu in een R8 Spyder.

Vóór de overdracht van de auto’s maakten de voetballers een virtuele proefrit in de Audi e-tron FE14. De volledig elektrische racewagen maakt zijn debuut tijdens de eerste race van het nieuwe Formule E-seizoen op 2 en 3 december in Hong Kong. Dani Carvajal, de rechtsback van Real Madrid, zette in de simulator de snelste tijd neer. Naast de spelers hadden ook enkele fans zich gekwalificeerd voor een ronde in de Audi e-tron FE14.

Audi en Real Madrid werken al sinds de zomer van 2003 samen. In de afgelopen vier jaar won de Spaanse voetbalclub drie keer de Champions League (2014, 2016 en 2017).