22 november 2017

Pouw verkopers testen de nieuwe Volkswagen T-Roc

Volkswagen bespringt met de nieuwe T-Roc voor het eerst de markt van de compacte SUV’s. Onze Volkswagen verkoopadviseurs Nathan Bulsink en Ruben van Putten sprongen daarom op het zonovergoten Mallorca achter het stuur van de nieuweling om te kijken hoe hij beviel.

Bij de mogelijkheden tot personaliseren is Volkswagen nogal ver gegaan: keuze uit 35 kleuren, 16 interieurs, 14 soorten velgen en 6 soorten motoren. En dus hebben wij 2 verkopers die de cross-over en al zijn mogelijkheden eens stevig aan de tand moeten voelen. Op Mallorca welteverstaan. Het design is in ieder geval zeer geslaagd, daar zijn beide verkopers het duidelijk over eens. Ruben: “Ik vind hem erg goed gelukt. Het uiterlijk is lekker speels en met 35 verschillende kleurencombinaties mooi eigenzinnig samen te stellen. Zeker met het optionele R-Line pakket oogt de nieuwe T-Roc lekker sportief.”

Lekker ruim

Achter dat stoere voorkomen gaat een modern, kleurrijk en ruim interieur schuil. Ook geniet je er van het inmiddels bekende Active Info Display (een volledig digitaal instrumentarium) en diverse infotainmentsystemen met schermen tot 8 inch. Het interieur mag er zijn ja, zo vindt Nathan: “De kleuren zorgen voor een vrolijk binnenste. Bovendien zitten de stoelen erg fijn en is het gemakkelijk om een comfortabele zitpositie in te nemen. ” De T-Roc biedt bovendien ruim plaats aan vijf personen, die allen hun spullen mee kunnen nemen. De bagageruimte meet namelijk een flinke 445 liter.

Motorenpalet

Het motorenpalet van de nieuwe T-Roc is buitengewoon breed. Volkswagen geeft je de keuze uit drie TSI-benzinemotoren en drie TDI-diesels, variërend van 115 tot en met 190 pk. Bij de 150 pk-uitvoeringen kun je kiezen voor 4MOTION-vierwielaandrijving, die altijd gekoppeld zijn aan een zeventraps DSG-automaat met dubbele koppeling. Ruben en Nathan reden onder meer met de meest krachtige 2.0 TSI benzinevariant, met 190 pk en 320 Nm. Met deze motor weet de T-Roc al in 7,2 seconden de honderd te bereiken. “De T-Roc verandert hiermee echt in een sportieve auto. Hij is helemaal in z’n element op de uitdagende wegen van Mallorca”, zo zegt Nathan. Ook de 150 pk sterke diesel kon de beide mannen bekoren: “Een lekker soepel blok, met altijd genoeg koppel.” Sturen met de T-Roc gaat volgens Ruben en Nathan zeer strak en overtuigend, zonder dat de auto hierbij oncomfortabel wordt.

Bij Pouw vanaf € 25.995,-

De nieuwe en veilige Volkswagen T-Roc heeft duidelijk indruk gemaakt op onze verkoopadviseurs. Op het Spaanse eiland waren ook de nieuwe Volkswagen Tiguan Allspace en de spectaculaire Volkswagen Polo GTI al te zien, die ook binnenkort bij Pouw hun intrede doen. De introductie van de nieuwe T-Roc heeft Volkswagen alvast sneller laten plaatsvinden dan aanvankelijk gepland, waardoor de nieuwe cross-over nu al bij Pouw in de showroom te vinden is. Vanaf € 25.995,- rij je bij ons weg. Prijzen van de T-Roc Style beginnen bij € 27.960,- en de T-Roc Sport inclusief de 190 pk sterke 2.0 TSI DSG 4Motion is er vanaf € 37.290,-.

Onze verkopers Ruben en Nathan weten je alles te vertellen over de nieuwe Volkswagen T-Roc: “Je bent van harte welkom voor een bezichtiging en proefrit!”