16 juni 2017

Pouw test de nieuwe Volkswagen Arteon

Volkswagen verkopers Ruud Raanhuis en Henk Knol mochten als een van de eersten de weg op in de nieuwste aanwinst van Volkswagen: de nieuwe Arteon. Wij vroegen beide heren na hun rijervaring. Een enthousiast testverslag is het resultaat!

Dynamische belijning, rustig rijgedrag en een sublieme afwerking

Dat Henk enthousiast is over de nieuwe Arteon blijkt wel uit zijn eerste reactie: ‘Een super auto! Rustig rijgedrag en een sublieme afwerking’. Ruud onderstreept de superlatieven van Henk en gaat nog wat dieper in op de rijeigenschappen en innovaties zoals predictive adaptive cruise control. ‘Deze cruise control weet, naast afstand te bewaren op de voorligger, ook aan de hand van verkeersbordherkenning en kaartinformatie van het navigatiesysteem de snelheid aan te passen.

De auto blinkt bovendien uit in ruimte voor bestuurder en passagiers, maar ook in de bagageruimte. Dit gecombineerd met Lane Assist en Blindspot Assist maakt de nieuwe Arteon een auto die veel veiligheid en comfort biedt.’ Dat dit nieuwe vlaggenschip van Volkswagen ook bij andere autoliefhebbers niet onopgemerkt blijft, is ook Ruud al opgevallen: ‘Vooral Audi- en BMW-rijders, welke normaliter redelijk honkvast zijn, hebben opvallend veel aandacht voor de nieuwe Arteon.’ Beide heren zijn ervan overtuigd dat Volkswagen met de nieuwe Arteon een nieuwe maatstaf introduceert.

Nog even napraten met Ruud, Henk of een van onze andere Volkswagen verkopers over hun rijervaring met de Arteon? U bent van harte welkom! De Arteon staat vanaf a.s. zaterdag in onze showrooms.