17 oktober 2017

Pouw helpt Winkelstad Rijssen aan elektrisch rijden

Tijdens de koopzaterdag op 28 oktober kan het winkelend publiek ervaren hoe het is om 100% elektrisch te rijden in Winkelstad Rijssen. Zeven Rijssense autobedrijven, waaronder Pouw Rijssen, laten dan hun nieuwste 100% elektrische modellen zien. Naast een doorlopende auto-modeshow bij de fontein op ’t Schild is er de mogelijkheid om vanaf het plein bij De Hoge Wal zelf een proefrit door het centrum te rijden in een auto naar keuze. Zo kan het winkelend publiek de milieuvriendelijke Volkswagen e-Golf eens in de praktijk ervaren.

De elektrische auto werd al vroeg in de negentiende eeuw ontwikkeld. Zo maakte de Groninger hoogleraar Stratingh al in 1835 een elektrisch voertuig. Echter, het elektrische vervoer breekt vijftig jaar later pas echt door, als in Frankrijk bruikbare elektrische batterijen worden ontwikkeld.

De nieuwe Volkswagen e-Golf

In Nederland is tegenwoord in 2016 1% van de verkochte auto’s 100% elektrisch. De samenwerkende Rijssense autobedrijven zijn het erover eens dat dit aantal omhoog moet. Daarom zal Pouw Rijssen acte de préséance geven met de nieuwe Volkswagen e-Golf. De nieuwe 100% elektrische e-Golf die je verder dan ooit brengt. Tot maximaal 300 kilometer. Zo ben je niet meer gebonden aan de stedelijke ritten en is het ook mogelijk om in de prachtige omgeving van Rijssen rond te toeren. De bijtelling is maar 4%, waardoor je al een e-Golf rijdt vanaf € 52,- per maand. Verder is de Volkswagen e-Golf precies zoals elke andere Golf: standaard van alle gemakken voorzien.

Auto-modeshow

De eerste auto-modeshow bij de fontein is om 14.00 en de laatste om 20.00 uur. Meer dan voldoende gelegenheid om de verschillende merken en types te bekijken dus. Ook de inwendige mens wordt niet vergeten. ‘Op diverse plekken in het centrum zorgen foodtrucks voor overheerlijke lekkernijen’, zegt Jan Steenbergen namens winkeliersvereniging HABI. De deelnemende autobedrijven zijn: Renault Munsterhuis, Autobedrijf Otto Voortman / Autohopper Autoverhuur Rijssen, Pouw Rijssen, Hyundai Schippers, Autobedrijf Beltman, Baan Twente en Ford Noordegraaf.

We heten je van harte welkom om de nieuwe Volkswagen e-Golf te komen ervaren op de koopzaterdag op 28 oktober in Winkelstad Rijssen.