1 juni 2017

Pouw Automotive bestaat 70 jaar.

Pouw Automotive viert 70-jarig jubileum!

Een bijzonder jubileum dat we uiteraard vieren met onze klanten en medewerkers, maar tegelijkertijd ook het uitgewezen moment om terug te blikken op de rijke historie van ons dealerbedrijf. 

Van scheepsmotoren naar succesvolle autodealer

De geschiedenis van Pouw Automotive begint in 1937. De heer A.W. Pouw begint een bedrijfje dat zich specialiseert in revisie van scheepsmotoren en fabrieksmachines. In de jaren die daarop volgen zal blijken dat meneer Pouw voortdurend op zoek is naar nieuwe technieken en zorgt zijn handelsgeest ervoor dat hij in 1947 als één van de vijf autobedrijven in Nederland het Volkswagendealerschap krijgt. Het blijkt de opmaat voor een succesrijke periode, waarin Pouw weet uit te groeien tot volwaardige Volkswagen dealer. Als daar in 1974 het officiële Audidealerschap aan wordt toegevoegd,  versterkt dit de positie van Pouw als toonaangevende autodealer in Overijssel. Anno 2017 werken er bij Pouw Automotive ruim 270 gemotiveerde medewerkers verdeeld over 6 dealerbedrijven en 2 schadebedrijven.

70jaar.pouw.nl

Op de website 70jaar.pouw.nl brengen we de complete historie van het bedrijf in beeld middels een tijdlijn en een indrukwekkende bedrijfsfilm. In de komende maanden wordt de site gevuld met verhalen over het verleden en heden, impressies van klantacties en alle andere initiatieven in het kader van 70 jaar Pouw Automotive. 

Direct naar onze webspecial