5 oktober 2017

Rijssense ondernemers met Pouw naar Volkswagenfabriek Hannover

Op donderdag 28 september heeft Pouw diverse ondernemers uit de omgeving van Rijssen uitgenodigd om mee te gaan op excursie naar de hypermoderne fabriek van Volkswagen Bedrijfswagens in Hannover. De belangstelling voor het netwerkevenement bleek aanzienlijk en met een bus vol ondernemers werd de weg naar onze oosterburen ingeslagen. Een kort verslag van deze in alle opzichten succesvolle trip.

Om klokslag acht uur stonden de eerste participanten al vol spanning bij de bus te wachten. Eerst maar eens elkaar de handen schudden, kennismaken en rustig wakker worden met een lekkere kop koffie van Brasserie de Stadboerderij. Een krap uurtje later gaf de chauffeur zijn bus de sporen en werd de reis naar Hannover ingezet.

Schoolreis

Het gezelschap tijdens de trip bestond voornamelijk uit ZZP-ers en MKB-ers, maar ook uit twee grotere ondernemers. In een schoolreisachtige ambiance werd de ruim drie uur durende reis afgelegd. Een van de aanwezigen was Carlin Wildeman van PON/Mind. Zij vertelde onder grote belangstelling van de deelnemers in de bus haar visie op de toekomst van connectiviteit. Aansluitend werden er gedurende de heenreis natuurlijk nieuwe zakelijke contacten gemaakt, kennis gedeeld en werd er bovenal erg veel gelachen.

Na een korte tussenstop onderweg, goed voor een kop koffie, kwam de bus bij de immense fabriek in Hannover aan. Om de inwendige mens verder tevreden te stellen kon er genoten worden van de befaamde lunch met currywurst. Daarna ging de rondleiding in twee groepen van start.

Kolossaal

De bezichtiging van de fabriek ging gepaard met de nodige ‘oh’s en ah’s’. Een omvangrijke fabriek als deze hadden de meesten niet verwacht. Met een dagelijkse productie van 850 bedrijfswagens en een werknemersaantal van 15.000 is het bedrijf met recht kolossaal te noemen. Na een wandeling van 4,5 kilometer langs de lopende band was iedereen behoorlijk onder de indruk.

Ook op de terugweg in de bus raakte men onder het genot van een hapje en drankje niet uitgepraat over de dag en de sfeer was dan ook uitstekend. Bij de Stadsboerderij in Rijssen is de dag besloten met een overheerlijk buffet.

Pouw Automotive, LKW Sales & Aftersales en VWPFS kijken terug op een zeer geslaagde en succesvolle dag.