22 juni 2018

Nieuwe Volkswagen Touareg zet voet in de Pouw showroom

Bij Pouw Zwolle en Pouw Deventer is zojuist het absolute vlaggenschip van de trailer afgerold: de nieuwe Volkswagen Touareg. Een imposante premium SUV, die niet alleen bij klanten de mond iets doet openen. Zelfs onze verkoopadviseurs zijn flink onder de indruk van deze ware blikvanger. Zo ook Volkswagen Pro van Pouw Deventer, Edsard Schilder. Hij mocht de nieuwe Touareg meteen even aan de tand voelen.

De Volkswagen Touareg wordt langzaam achteruit van de oplegger gereden en Volkswagen Pro Edsard kan een grote glimlach niet onderdrukken: “Wat een imposante wagen he?” En indrukwekkend is hij zeker. De enorme motorkap, brede schouders en scherpe lijnen geven de SUV een potent uiterlijk. Hij is dan ook flink groter dan zijn voorganger, zonder aan gewicht toe te geven. Het volledig nieuwe, moderne design straalt zelfverzekerdheid en sportiviteit uit. Zeker met features als de intelligente “IQ” Matrix LED-koplampen. 

Innovatie

Innovatie die we ook binnenin tegenkomen. Edsard neemt met ons plaats achter het stuur van de grote Duitser. “Deze Volkswagen is echt flink anders dan onze overige modellen. Prachtig hoe het enorme digitale scherm de bestuurder van informatie voorziet”. Dat vijftien inch metende display is de zogeheten Innovision Cockpit. Het verbindt de informatie van het Active Info Display met het navigatie- en infotainmentsysteem in de middenconsole. Hierdoor heeft de bestuurder de beschikking over één groot besturingssysteem met amper nog knoppen of schakelaars. “Ik vind het systeem lekker intuïtief werken en het is tof om de voorkeuren van de auto uitgebreid zelf in te kunnen stellen.”

Actieve vierwielsturing

Inmiddels is de 3.0 liter TDI met 286pk gestart en rijden we in het centrum van Deventer. Wat opvalt is de souplesse waarmee de Touareg door de smalle straatjes van de hanzestad stuurt. “De Touareg rijdt verrassend wendbaar. Je merkt helemaal niet dat je met zo’n grote wagen onderweg bent. De optioneel verkrijgbare actieve vierwielsturing doet zijn werk uitstekend. En ook op de snelweg vind ik hem echt heerlijk comfortabel rijden.” Die geriefelijke rijeigenschappen heeft de Touareg onder meer doordat de luchtvering van de SUV iets wordt verlaagd wanneer de auto boven de 120 km/h rijdt. Zo heeft de auto een nog beter weggedrag.

Volop features

Tijdens het rijden is Volkswagen Pro Edsard meteen bedrijvig met het instellen van de vele assistentiesystemen. “Bij ieder nieuw model krijgen we een training, zodat we weten hoe de nieuwste features werken. Op de Touareg was de training nogal uitgebreid”, lacht hij. De premium Duitser is dan ook volgehangen met de nieuwste stand der techniek. Zo is er bijvoorbeeld het innovatieve Night Vision dat met behulp van een warmtecamera in het donker mensen en dieren projecteert in het instrumentarium. Nieuw is ook Road Work Lane Assist met Traffic Jam Assist, dat tot 60 km/h semi autonoom stuurt, versnelt en remt en Cross Traffic Assist dat reageert op kruisend verkeer op bijvoorbeeld afritten en kruisingen.

Vanaf nu bij Pouw in de showroom!

De nieuwe Volkswagen Touareg is er vanaf € 79.950,-. Hiervoor krijg je de 231pk sterke 3.0 liter V6 TDI. De prijzen en specificaties van de 3.0 V6 benzine- en de 4.0 V8 TDI dieseluitvoeringen worden in aanloop naar hun introductie bekend gemaakt. Volkswagen's nieuwe meesterwerkje is vanaf vandaag te zien in de showrooms van Pouw Deventer en Pouw Zwolle. Ook zal er de komende weken een demonstratievoertuig beschikbaar komen.  Edsard nodigt je van harte uit om de auto eens te komen ervaren: “Het is echt een heel bijzondere auto geworden. In alles is de Touareg klaar voor de toekomst en dat laat ik je heel graag zien door middel van een proefrit. Je bent van harte welkom voor een kopje koffie!”