23 oktober 2017

Nieuw Performance Package stuwt Volkswagen Golf R naar 267 km/u

Volkswagen heeft de Golf R, het sportieve topmodel, nu voorzien van het Performance Package. Het pakket is leverbaar voor de Golf R in combinatie met de zeventraps DSG-automaat. Met het pakket is de Golf voorzien van high performance remmen, exclusieve 19 inch lichtmetalen velgen en een speciale dakspoiler. Bovendien stijgt de topsnelheid van de Golf R met dit pakket naar 267 km/h. Het Performance Package voor de Volkswagen Golf R kost € 2.747,- en is per direct te bestellen.

De Volkswagen Golf R dankt zijn indrukwekkende prestaties aan de krachtige 2.0 TSI benzinemotor die maar liefst 228 kW/310 pk en 400 Nm  aan koppel levert. Deze krachtpatser heeft 4-MOTION vierwielaandrijving en is leverbaar met een handgeschakelde zesbak of zeventraps DSG-automaat met dubbele koppeling. Met de DSG-transmissie aan boord gaat de Golf R in 4,6 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u (5,1 sec. voor de versie met handbak. Zijn topsnelheid is standaard afgeregeld op 250 km/u.

Hogere prestaties, krachtigere remmen en fraaie looks

Het nieuwe Performance Package voor de Golf R DSG laat de elektronische teugels vieren en verhoogt de topsnelheid tot 267 km/u. De High Performance reminstallatie, met geventileerde schijven voor en achter inclusief zwarte remklauwen met het R-embleem, zorgt voor indrukwekkende remprestaties. Het Performance Package bevat ook een speciale dakspoiler die op snelheid de neerwaartse druk met nog eens 20 kilogram vergroot. Het getinte glas achter (65 procent) en de exclusieve 19 inch ‘Spielberg’ lichtmetalen velgen voltooien het Performance Package voor de Golf R DSG.

Het Performance Pack voor de Golf R met zeventraps DSG is per direct te bestellen voor een meerprijs van € 2.747,-. Wie alleen de High Performance reminstallatie of de 19 inch ‘Spielberg’ velgen wil bestellen, kan bij de Volkswagen-dealer terecht voor respectievelijk € 522,-  en € 885,-.

Akrapovic sound

Volkswagen heeft in samenwerking met Akrapovič een uit titanium legering opgetrokken Performance uitlaatsysteem voor de drie- en vijfdeurs Golf R ontworpen. Het Performance uitlaatsysteem geeft de Golf R dankzij geïntegreerde, instelbare kleppen een compleet nieuwe sound, die – afhankelijk van de gekozen rijstand – de echte autosportakoestiek benadert. Vooral op hoge toerentallen en bij het schakelen komt de typische Akrapovič-klank volledig tot zijn recht – venijnig en verfijnd, maar niet té luid. Dit speciale uitlaatsysteem is, dankzij de titanium legering, 7 kilogram lichter dan het standaard uitlaatsysteem. Het High Performance uitlaatsysteem is leverbaar voor € 3.488,- .