16 augustus 2018

Gloednieuwe Audi Q8 bij Pouw te bewonderen

Vanaf vandaag staat de gloednieuwe Audi Q8 in de showroom bij Pouw! Het nieuwe model van de Audi familie combineert de elegantie van een luxe coupé met de praktische veelzijdigheid van een fullsize SUV. De Audi Q8 is nu al te zien op onze vestigingen in Deventer en Zwolle en binnenkort ook in Rijssen. Je bent van harte welkom om deze prachtige auto bij ons te komen bekijken!

De Audi Q8 is een SUV-coupé van 4,99 meter lang, 2,00 meter breed en 1,71 meter hoog. Daarmee is dit nieuwe model korter, breder en lager dan de Audi Q7. Met een wielbasis van bijna drie meter heeft deze stoere auto een interieur dat ruimer is dan zijn directe concurrenten. Daarnaast is de Q8 zeer rijk uitgerust, sterk genoeg voor het terrein en voorzien van uitgebreide connectiviteitsmogelijkheden. 

Sterk en comfortabel 

Zoals het een Audi betaamt, is de Q8 uitgerust met quattro-vierwielaandrijving. Dat stuurt normaal gesproken 40 procent van de aandrijfkrachten naar de voorwielen en 60 procent naar de achterwielen. Als het nodig is, zorgt een mechanisch sperdifferentieel er voor dat het merendeel van de krachten naar de as met de meeste grip gaat. Daarbij heeft de Q8 ruim 25 centimeter aan grondspeling, korte overhangen voor en achter en hill descent control. Een wielophanging met instelbare dempers is standaard, optioneel levert Audi de Q8 met adaptieve luchtvering en vierwielsturing.

Het 48 Volt-systeem van de SUV-coupé combineert een lithium-ion batterij met een startmotor/generator. Bij een rem-actie kan de Audi Q8 tot wel 12 kW aan energie terugwinnen en in de batterij opslaan. De mild hybrid-technologie zorgt er voor dat de Audi Q8 relatief lang kan ‘zeilen’ met de aandrijflijn losgekoppeld van de motor, waarbij het start/stop-systeem al vanaf 22 km/h kan worden ingeschakeld.

Rijk uitgerust

Vrijwel alle functies van de Audi Q8 kunnen worden bediend via de twee MMI-schermen op de middenconsole. Daarbij luistert de Audi naar gesproken vragen en instructies. Het instrumentenpaneel wordt weergegeven in de optionele, volledig digitale Audi virtual cockpit, waarvan het 12,3 inch grote hoge-resolutie display via knoppen op het multifunctionele stuurwiel kan worden ingesteld. Een optioneel head-up display projecteert de belangrijkste informatie ook in de voorruit.

De Audi Q8 is onder meer leverbaar met geventileerde stoelen met massagefunctie, automatische airconditioning met vier zones, een Bang & Olufsen Advanced Sound System, lichtmetalen velgen tot 22 inch (20 inch standaard) en HD Matrix LED-verlichting (LED is standaard). MMI navigation plus voegt onder meer een wifi-hotspot toe en ondersteuning voor online services via onder meer de myAudi-app. Op het gebied van comfort en veiligheid is de Audi Q8 te voorzien van adaptieve cruise control, Efficiency Assist, Crossing Assist, Lane Change Warning, Curb Warning en een 360-graden camera. De Q8 is bij Pouw leverbaar als 50 TDI met een vanafprijs van € 109.155,-.

Bekijk hem zelf in de showroom!

We kunnen nog wel even doorgaan over de vele mogelijkheden die de nieuwe Audi Q8 biedt, maar wat is nu mooier dan deze pracht auto met je eigen ogen bekijken? De Audi Q8 staat vanaf vandaag, 16 augustus, in onze showroom in Deventer en Zwolle. Het betreft een 50 TDI Quattro met een krachtige 3.0 TDI-motor met 210 kW/286 pk en 600 Nm koppel. Over een aantal weken is de Q8 ook te zien bij Pouw Rijssen (hou voor de exacte datum onze website in de gaten). Je bent van harte welkom, de koffie staat klaar!