12 oktober 2018

Fantastische opbrengst bij zonnige Ronald McDonald Rally 2018

Een zonovergoten dag, de meest schitterende bolides en een fantastische opbrengst: ook de achtste editie van de Ronald McDonald Rally was een daverend succes. Gisteren reden de 84 equipes in hun excentrieke auto’s een listige route door het pittoreske Overijsselse en Gelderse landschap, met een grandioze opbrengst van € 40.000,- als uitkomst. Een kort verslag van de dag.

In alle vroegte verzamelden de deelnemers zich bij het avontuurlijke dinopark Dinoland in Zwolle, waar zij konden genieten van een heerlijke kop koffie, een verse croissants en een lekkere Egg McMuffin. Een kleine golf van opwinding was al voelbaar, want de rally stond op het punt van beginnen. Om klokslag negen uur was het zover en werd het startsein gegeven voor de eerste equipe. Als hoofdsponsor deden uiteraard ook verschillende teams van Pouw mee met bijvoorbeeld een klassieke Volkswagen Kever, een Porsche 356 en een Audi Quattro. Aan hun om de eer van Pouw hoog te houden, maar dat bleek nog niet zo makkelijk.

Uitdagend

De route van deze achtste editie was namelijk behoorlijk uitdagend met veel lastige navigatiestukken. Gelukkig konden de deelnemers bij de eerste stempelpost op de vestiging van Pouw Kampen even stoom afblazen onder het genot van een kopje koffie. Daarna was het tijd om de motoren weer te starten en via de vele bochtige paden werd er koers gezet richting voetbalclub SV Otterlo. Daar stond de 84 participanten een overheerlijke lunch te wachten, verzorgd door Stern Partyservice. 

De honger was gestild en dus kon men proberen de lastige puzzel te ontcijferen en de juiste route te vinden. De route werd aangegeven door middel van letters en iedere gemiste letter betekent strafpunten. Een spannende strijd. Bij McDonald’s Zutphen werd nog even snel een snack verorberd, waarna er weer richting Zwolle werd gereden. Aangekomen bij het Deltion College begon de spanning toe te nemen want wie zou de Ronald McDonald Rally 2018 op zijn naam hebben geschreven en wat was het eindbedrag van deze editie?

Grote overwinning

Voordat de uitslag bekend werd gemaakt, werd er eerst een borrel gedronken en heerlijk gedineerd. Dit werd uitstekend gearrangeerd door de studenten van Deltion. Toen was het tijd voor de prijsuitreiking. In de Sportklasse was het de equipe van Rutger Kwant en Peter Dutman die de eerste prijs in de wacht wist te slepen. Bij de Tourklasse wonnen Sjoerd-Jan Feenstra en Kim Stegeman, terwijl collega’s Wim Reinders en Jerry Muller voor Pouw de eer hoog hielden met een vijfde plek. Maar de grootste overwinning was de opbrengst van deze prachtige dag. Een cheque van € 35.000,- gaat naar het Ronald McDonald en ook de goede doelen IntermeZZO en Monicares ontvangen € 2.500,-. Als hoofdsponsor mocht Pouw, in samenwerking met Texaco en het Deltion college de enorme cheque overhandigen aan Lianne Booijink, manager van het Ronald McDonald Huis Zwolle.