18 april 2018

De nieuwe Touareg: vanaf nu te bestellen bij Pouw

Volkswagen heeft de prijzen en specificaties bekendgemaakt van zijn nieuwe topmodel, de Touareg. De indrukwekkende premium SUV verzet de bakens in z'n segment met hoogstaande rijeigenschappen en vooruitstrevende features, zoals het volledig digitale 'Innovision Cockpit'. De nieuwe Touareg staat vanaf deze zomer bij Pouw in de showrooms. Hij is leverbaar vanaf € 79.750,-.

De nieuwe Touareg is leverbaar met een indrukwekkende hoeveelheid innovatieve features. Een van de meest in het oog springende is de hightech Innovision Cockpit. Dit volledig digitale bedieningsconcept combineert een 12 inch instrumentenpaneel (Active Info Display) met een 15 inch metend display van het nieuwe ‘Discover Premium’ infotainmentsysteem. Deze combinatie vormt één groot informatie-, communicatie-, entertainment- en besturingssysteem dat er voor zorgt dat er op het dashboard nauwelijks nog knoppen of schakelaars nodig zijn.

Geavanceerde assistentiesystemen

De nieuwe Touareg biedt een ongekend groot aantal assistentiesystemen. Zo is er Night Vision, dat mensen en dieren waarschuwt voor een mogelijk ongeval door middel van een lichtsignaal. Nieuw is ook Road Work Lane Assist met Traffic Jam Assist (dat tot 60 km/u semi-autonoom stuurt, versnelt en remt, óók bij wegwerkzaamheden met alternatieve wegbelijning) en Cross Traffic Assist (dat reageert op kruisend verkeer op bijvoorbeeld snelwegafritten, kruispunten en bij parkeersituaties). Deze nieuwe SUV is bovendien leverbaar met een head-up display en intelligente ‘IQ’ Matrix LED-koplampen (met 128 LED’s per koplamp) die de meest optimale lichtbundel samenstellen op basis van stuuruitslag, snelheid, GPS-data en de signalen van de camera aan de voorzijde.

Groter, ruimer én lichter

De nieuwe generatie Touareg is breder (+44 mm naar 1.984 mm) en langer (+77 mm naar 4.878 mm) dan zijn voorganger. Daardoor is niet alleen de binnenruimte toegenomen, maar ook de grootte van de bagageruimte. Die laatste is gegroeid van 697 naar 810 liter (tot de leuning van de achterbank) en is uitgerust met een elektrisch in- en uitrolbare afdekking. De carrosserie van de Touareg is voor 48 procent opgetrokken uit aluminium en is mede daardoor tot 106 kilogram lichter dan voorheen, terwijl de afmetingen juist zijn toegenomen.

De Touareg wordt leverbaar met drie verschillende 3.0 V6 turbomotoren: twee diesels (170 kW/231 pk en 210 kW/286 pk) en een benzinekrachtbron (250 kW/340 pk). In 2019 volgt ook een 4.0-liter V8 turbodiesel met 310 kW/421 pk en een Touareg plug-in hybride met 270 kW/367 pk. Die laatste debuteert op de Chinese markt, maar komt in de nabije toekomst wellicht ook naar Europa. De Volkswagen Touareg is een van de weinige personenauto’s die ongeacht de keuze van de motorisering 3.500 kilogram mag trekken.

Actieve vierwielsturing en 4-corner luchtvering

Met de (optioneel verkrijgbare) actieve vierwielsturing is de Touareg één van de meest wendbare SUV’s in zijn klasse. Bij snelheden onder de 37 km/u sturen de achterwielen in de tegenovergestelde richting van de voorwielen, wat de draaicirkel met een meter verkleint van 12,19 naar 11,19 meter. Daarboven sturen ze juist mee voor een optimale stabiliteit. De rijervaring wordt nog verder verbeterd door de leverbare 4-corner luchtvering. Het systeem kent vier standen: Normal, Comfort, Off-road (rijhoogte met 25 mm vergroot) en Special off-road (rijhoogte met 70 mm vergroot). Boven de 120 km/u verlaagt deze 4-corner luchtvering de Touareg automatisch met 25 tot 35 mm voor minder luchtweerstand en een nog beter weggedrag. Er is ook een Loading-optie, die de auto 50 mm verlaagt om het in- en uitladen van spullen te vergemakkelijken.