20 juli 2017

De ideale bedrijfsbus voor de bouw

Welke opties zijn onmisbaar voor bedrijfswagens van timmermannen, schilders en bouwbedrijven? We geven 6 tips voor de ideale bedrijfsbus.

Het zijn gouden tijden voor bouwprofessionals nu de economie in de lift zit en er meer huizen worden verkocht en gebouwd. Een mooi moment om eindelijk die droom na te jagen en een eigen bouwbedrijf te starten. Of het moment om het wagenpark uit te breiden dankzij de vele extra opdrachten en offertes die u ontvangt. Het kan uiteraard ook zijn dat uw huidige bus toe is aan vervanging na jaren van trouwe dienst. Een bedrijfsbus is tegenwoordig helemaal in te richten naar uw bedrijfswensen. Maar welke extra’s zijn nou onmisbaar voor de bouw?

Ideale_bouwbus.jpg

In- en ombouwtips voor de bouwbranche

Voor onder andere schilders, timmermannen, tegelzetters, metselbedrijven en allround bouwbedrijven zijn er speciale in- en ombouwmogelijkheden. Een bedrijfsbus kopen draait niet alleen om het model, maar juist om alle extra opties waarmee de wagen kan worden uitgerust. We geven 6 onmisbare tips voor de ideale bedrijfsbus van bouwprofessionals. 

1. Zwaar materiaal

Als bouwbedrijf is de wagen vaak volgeladen met werktools en andere materialen. Kies daarom voor een bedrijfsbus met een extra sterk chassis. Het gewicht is zo beter verdeeld en de auto kan het gewicht beter dragen zonder tekort te doen op het vermogen. 

2. Imperiaal

Lange tools zoals ladders, stukken hout en ijzerwaren: ze nemen veel ruimte in en passen qua lengte vaak niet in een bedrijfsbus. Hoe handig is het dan om extra laadruimte op het dak te hebben waar u dit soort lengtegoed wel mee kunt vervoeren? Afhankelijk van uw vervoersbehoefte kunt u samenstellen hoeveel extra laadruimte u op het dak nodig heeft.

3. Met 7 collega’s in 1 bus

Als u veel klussen heeft waar u met meer dan 3 man op de werkvloer staat, is de kans groot dat u met 2 bedrijfswagens werkt. Maar als de ene bus vol ligt met materiaal en de andere vrijwel leeg is, dan kunt u ook beroep doen op een bedrijfswagen met een dubbele cabine. Al het materiaal en uw collega’s met 1 rit op de plaats van bestemming dus!

4. De bus als werkplek

We horen vaak dat bouwbedrijven de bedrijfsbus als kantoor gebruiken. Administratie die moet worden verwerkt, geen plek om te lunchen op de bouwplaats dus dan maar in de bus snel eten: het zijn de zaken waarbij comfort en genoeg ruimte belangrijk zijn. Let als u een bedrijfsbus wilt kopen dus op de extra’s die het dashboard en de inrichting bieden. Is er een plek waar u de laptop kunt neerzetten, een factuur kunt schrijven of simpelweg uw bakkie koffie kwijt kunt? Het zijn dit soort kleine dingen waar u misschien in eerste instantie niet aan denkt, maar die het comfort als u niet onderweg bent flink vergroten. 

5. Inbouw voor al het klusmateriaal

Om snel en overzichtelijk te kunnen werken, is een geordende bedrijfsbus onmisbaar. Een opgeruimde bus is daarbij ook veel veiliger in een branche waar veel wordt gewerkt met scherpe klusmaterialen. Dan is het wel zo fijn als u de bus kunt inrichten naar wens. Bijvoorbeeld met bakken en lades waar u het materiaal in opbergt. Of kies voor vloerlades die zich onder de vloer bevinden waar je veel in kwijt kunt. 

6. Alles achter slot en grendel

Bouwmateriaal is kostbaar en diefstal is iets wat helaas nog steeds voorkomt. U wilt niet bij thuiskomst na een lange werkdag de bus uitladen om hem vervolgens na uw welverdiende nachtrust weer in te moeten laden. Of de hele tijd met een schuin oog met de klus bezig zijn omdat u niet zeker weet of de bedrijfsbus wel veilig staat. Tegenwoordig zijn er daarom speciale alarmsystemen en sloten die het onmogelijk maken om de achterklep of deuren te openen. Wel zo veilig.