5 januari 2018

Bijzondere aflevering: de Volkswagen Golf R.

Een auto afleveren vinden we bij Pouw altijd een prachtig moment. Het blijft mooi om te zien hoe blij mensen zijn wanneer ze hun nieuwe aanwinst vol trots uit de showroom wegrijden. Vaak heeft een aflevering een mooi verhaal, zoals in het geval van Pieter, die zijn ouwe trouwe diesel verruilde voor zijn ultieme droomauto. Vandaag haalde hij hem bij Pouw Automotive op.

Het is niet iedere dag dat een klant bij Pouw aanklopt om een Volkswagen Golf R volledig naar smaak samen te stellen. Want subtiel is anders. Bij de nieuwe Golf R is het echt snel, sneller, snelst. Uit zijn 2.0 liter TFSI perst hij maar liefst 310pk, waarmee een topsnelheid van 250 km/u en een sprint naar de 100 km/u in 4,6 seconden haalbaar is. Tel daar vier dikke uitlaten, spectaculaire lichtmetalen velgen en dikke R-bumpers en sideskirts bij op en je weet genoeg: deze Golf staat in het teken van sportiviteit en pure power.

500.000 km

Tot nu reed Pieter zich rond in zijn trouwe Seat Leon 1.9 TDI uit 2004. In 2008 werd hij met 120.000 kilometer aangeschaft en de trouwe kameraad liet hem 380.000 kilometer lang niet in de steek. De Leon wist de magische tellerstand van 500.000 kilometer te bereiken, maar na al een keer eerder schade te hebben gehad, bleek een auto op hoge snelheid in de zijflank de finale klap. Total loss was het oordeel en dus vond Pieter het tijd om een écht mooie auto te kopen.

All the way

Pieter wist het zeker, het was tijd om zichzelf een schitterend cadeau te doen en deze atleet moest het worden. Hij twijfelde eerst nog over de dieselversie, de Golf GTD, maar nu Pieter vlakbij zijn eigen bedrijf woont besloot hij maar meteen all the way te gaan. Saillant detail: Pieter heeft de Golf R compleet naar smaak samengesteld, maar nog geen meter in een R gereden. Uiteindelijk werd het dit prachtige exemplaar in de fraaie kleur Lapiz Blue, met DSG-automaat, een opvallend zwarte winterset en dikke 19 inch R-zomervelgen. Verkoopadviseur Ruben van Putten weet het zeker: “De rijervaring van zijn nieuwe aanwinst gaat Pieter niet teleurstellen. Dit is pure toys for boys!”

Pouw wenst Pieter veel veilige kilometers en rijplezier met zijn nieuwe Volkswagen R!