1 augustus 2018

Audi onthult nieuwe concept supercar op Pebble Beach

Audi onthult over een aantal weken een gloednieuwe elektrisch aangedreven supercar tijdens de Pebble Beach Car Week 2018 in Californië. Op 23 augustus zal het doek van de racer gaan, die de naam Audi PB18 e-tron zal krijgen. De naam verwijst naar de locatie van Pebble Beach en het jaar van zijn debuut. Bovendien is deze titel een verwijzing naar de Le Mans-winnende R18 e-tron racer. Een deel van de onderhuidse technologieën en details van die racer zullen ook in de PB18 e-tron te vinden zijn. De styling van Audi’s nieuwe supercar is ontwikkeld in de nieuwe Malibu Design Loft.

Het prestigieuze Pebble Beach wordt elk jaar in augustus gehouden in en rond de Californische kustplaats Monterey. Het event wordt beschouwd als een van de belangrijkste trefpunten ter wereld voor liefhebbers die van mooie auto's houden. De show beperkt zich niet tot oldtimers alleen, maar bevat ook toonaangevende concept cars en visionaire technologie.

Onthulling

Audi trekt 23 augustus om 17.00 uur het doek van de PB18 e-tron supercar op het circuit van Laguna Seca. De concept car is een dag later vervolgens te zien tijdens de legendarische voertuigpresentatie ‘The Quail’. Audi zal de conceptcar 25 augustus opnieuw tonen op Laguna Seca waarna de supercar 26 augustus voorlopig voor het laatst valt te bekijken op het Concours d'Elegance in Pebble Beach. Parallel aan de wereldpremière van de showcar toont Audi ook een groot aantal klassiekers en performance-voertuigen.