Pouw - Elektrische ŠKODA VISION iV Concept Cars
< class="h1 heading">Elektrische Škoda VISION iV winnaar in categorie Concept Cars

Tijdens de Frankfurt Motor Show is de Škoda VISION iV uitgeroepen tot beste concept car van 2019. De VISION iV won hiermee de "BEST OF Mobility 2019" award. De concept car is de eerste Škoda die gebouwd is op het modulaire platform van de Volkswagen Groep (MEB) voor elektrische auto's. De Tsjechische automaker doet hiermee een vooruitblik op het elektrisch rijden van de toekomst.

De volledig elektrische Škoda VISION iV vierde zijn première in het voorjaar op de Motor Show in Genève. De VISION iV is een zeer ruime, sportief gelijnde vierdeurs Crossover-Coupé. Met twee elektromotoren beschikt het model over een gezamenlijk vermogen van 225 kW/306 pk en vierwielaandrijving.

De VISION iV is 4,67 m lang, 1,93 m breed, 1,61 m hoog en heeft een wielbasis van 2,77 m. Bepalende factoren voor het design zijn de coupé-achtige, aflopende daklijn, de uitgesproken wielkasten en 22-inch lichtmetalen velgen. De deuren openen automatisch bij aanraking, de tegengesteld openende achterdeuren zelfs elektrisch. In plaats van traditionele buitenspiegels heeft de VISION iV camera’s. Ook de nieuw ontworpen Škoda-grille en pijlvormige LED-Matrix koplampunits springen in het oog. De blikvangers achter zijn de LED-achterlichtunits, de doorlopende lichtband en de diffuser. De elektrisch bedienbare achterklep biedt toegang tot een bagageruimte met een inhoud van 550 liter.

Voorbeeldfunctie

Als het gaat om binnenruimte is de VISION iV een voorbeeld voor toekomstige, elektrisch aangedreven Škoda’s. Door het ontbreken van een klassieke middentunnel hebben de designers een compleet nieuw, zeer ruimtelijk interieurconcept ontwerpen. Zo heeft hij een middenconsole die uit twee lagen bestaat. Onderin is volop bergruimte en in de bovenste ‘etage’ bevinden zich diverse bedieningselementen. Daarnaast is er een speciaal vak waarin smartphones draadloos kunnen worden opgeladen. De vorm van het eveneens uit twee lagen bestaande dashboard is geïnspireerd door het front van de VISION iV. Een groot centraal touchscreen lijkt hier te zweven. Voor het scherm bevindt een comfortabele uitsparing voor de ‘bedieningshand’. Diverse bekledingsmaterialen zijn gemaakt van vezels die milieuvriendelijk worden geproduceerd.

Nieuw stuur, draaibare stoelen

In het interieur valt het nieuwe tweespaaks stuur direct op. In plaats van het merklogo staat het woord Škoda hierop uitgeschreven. Via het stuur zijn veel functies eenvoudig te bedienen. Hier is bijvoorbeeld het rijprofiel te selecteren. De lichte stoelen zijn draaibaar uitgevoerd en dragen zo bij aan het ruimtelijke gevoel in het interieur. Ze zijn gedeeltelijk bekleed met de kunstmatige suèdesoort Dinamica®. Dit materiaal wordt gemaakt van gerecyclede materialen afkomstig uit bijvoorbeeld PET-flessen en T-Shirts.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend. * Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaar maken, recyclingsbijdrage en legekosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.