De Škoda-ENYAQ iV ervaar je vanaf nu bij Pouw

De nieuwe Škoda ENYAQ iV staat vanaf deze week officieel bij Pouw in de showroom. Het is de eerste volledig elektrische SUV van het merk en hij wordt geïntroduceerd als een aantrekkelijke First Edition. De nieuwe Škoda ENYAQ iV First Edition is bij Pouw uit voorraad leverbaar. Vanaf € 49.950,- rijd je met het nieuwe model weg.

De 100% elektrisch aangedreven ENYAQ iV heeft het allemaal: hij heeft krachtige looks, biedt volop ruimte, comfort én rijplezier, is volop connected, heeft een accupakket dat snel op te laden is en hij mag aanhangers met een gewicht tot 1.000 kg trekken. Voor zakelijke rijders geldt bovendien dat ze over de eerste € 40.000 van de catalogusprijs slechts 12% fiscale bijtelling betalen.

De ENYAQ is tastbaar

Ruim een jaar zat er tussen de allereerste aankondiging van de ENYAQ iV tot aan het moment dat de elektrische SUV bij Pouw arriveerde. Op 12 februari 2020 maakte Škoda bekend dat zijn eerste elektrisch aangedreven SUV de naam ENYAQ iV zou krijgen. Enkele maanden later, in mei 2020, vond in Ierland vervolgens de ‘covered drive’ plaats. Diverse media kregen daarbij de gelegenheid om een eerste indruk van de auto te krijgen. Ook de eerste concrete details van de ENYAQ iV werden toen bekendgemaakt. Op 1 september 2020 beleefde de ENYAQ iV vervolgens zijn officiële wereldpremière in Praag, om direct daarna als commandowagen van de Tour de France de weg op te gaan. Op 29 september opende Škoda de orderboeken voor het model en in oktober was er een Nederlandse roadshow waarbij de elektrisch aangedreven SUV Škoda-showrooms in heel Nederland aandeed. En nu, ruim een jaar na de aankondiging van zijn naam, is de ENYAQ iV daadwerkelijk tastbaar en rijdbaar voor toekomstgerichte Škoda-rijders.

Meer van de ENYAQ iV

De ENYAQ iV 60 First Editions

Om de marktintroductie van de ENYAQ iV aan te zetten én direct zoveel mogelijk mensen te laten genieten van elektrisch rijplezier, heeft Škoda een ruime voorraad First Edition-modellen aangelegd. Er is een ENYAQ iV First Edition voor elke smaak én voor elk gebruik. Het gamma start met de ENYAQ iV 60 First Edition, met een 132 kW/180 pk sterke elektromotor en een 58 kWh accupakket (actieradius 405 km**). Zoals elke ENYAQ iV heeft hij LED-verlichting, Virtual Cockpit, een infotainmentdisplay en draadloze smartlink-technologie. Wat hem tot een First Edition maakt zijn de metallic lak, 20 inch lichtmetalen velgen, de 100 kW snellaadmogelijkheid, een achteruitrijcamera, parkeersensoren vóór, het luxe ‘Lodge’-interieur, een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel met geheugenfunctie en een warmtepomp. Ook inbegrepen zijn het Klimaat Pakket (o.a. volautomatische 3-zone airconditioning), Transport Pakket, Comfort Pakket (keyless entry en start, donker getinte ramen achter, draadloze oplaadmogelijkheid voor telefoons), Licht Pakket (o.a. LED Matrix-verlichting) en Assistentie Pakket (adaptieve cruise control met traffic jam assist, side assist etc.). De ENYAQ iV 60 First Edition is er vanaf € 49.950*.

De ENYAQ iV 80 First Editions

Ook de nieuwe Škoda ENYAQ iV 80 met zijn 150 kW/204 pk sterke elektromotor en 77 kWh accupakket (actieradius 508 km**) is er als First Edition. Hij biedt nog meer luxe, met onder meer 21 inch lichtmetalen velgen, het ‘Suite’ interieur met lederen bekleding, een 125 kW oplaadmogelijkheid, een alarmsysteem en de elektrisch inklapbare trekhaak. Het Sport Plus Pakket met Drive mode select, een multifunctioneel driespaaks sportstuur, dynamic chassis control en progressieve stuurbekrachtiging geven hem een sportieve touch. En hij biedt de luxe van het Comfort Pakket Plus met het Virtual pedal (openen van de achterklep met een voetbeweging), 3 jaar care connect en het Klimaat Pakket Plus (verwarmde achterbank en voorruit). Ook het Assistentie Pakket Plus met Travel Assist is all-inclusive. De Škoda ENYAQ iV 80 First Edition is leverbaar vanaf € 61.760*. Aanvullend is de ENYAQ iV 80 er ook als First Edition High (leverbaar vanaf € 63.890*), met extra een glazen panoramadak, 360 graden Area View, een head up display en zijairbags achter.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend. * Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaar maken, recyclingsbijdrage en legekosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.