https://afejidzuen.cloudimg.io/crop/2880x1200/n/https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/pouw-nl/04/audi-q3-sportback-bij-pouw.jpg?v=1-0

Audi Q3 Sportback verkozen tot beste auto 2020

De Audi Q3 Sportback heeft een prijs gewonnen voor de beste auto van 2020. Lezers van het hoog aangeschreven Duitse automagazine ‘auto, motor und sport’ hebben de Q3 Sportback verkozen tot ‘Beste auto van 2020’. Daarmee versloeg het model 62 concurrenten in zijn klasse. De Q3 Sportback was overigens niet de enige Audi die tijdens de verkiezing in de prijzen viel. Ook de A1, A5 Sportback, A8 en e-tron eindigden op het podium.

“Deze overwinning voor de Q3 Sportback betekent buitengewoon veel voor ons, omdat we de verkiezing vorig jaar ook al wonnen met de technisch verwante Audi Q3,” aldus Marc Lichte, hoofd Design bij Audi. “Klanten hebben waardering voor onze kijk op een compacte premium SUV met een expressief design. De coupéachtige daklijn laat de Q3 Sportback aanzienlijk langer lijken en geeft hem daarmee een flinke portie elegantie.”

Audi A1, A5 Sportback, A8 en e-tron eveneens in de prijzen

De Audi Q3 Sportback won zijn prijs in de klasse van de compacte SUV’s / crosscountry. Dit was samen met die van de grote SUV’s de grootste categorie, met elk 63 deelnemende modellen. De Audi Q3 Sportback won met 11,5 procent van de stemmen. Andere Audi-modellen die met een ‘Beste Auto 2020’ award werden beloond, waren de A1 (2e bij de ‘compacte auto’s), de A5 Sportback (3e in de ‘middenklasse’), A8 (3e in de ‘luxe klasse’) en e-tron (3e bij de grote SUV’s / crosscountry auto’s.

'Beste Auto's' Awards

De uitreiking van de ‘Beste Auto’s’ awards door lezers van ‘auto, motor und sport’ werd dit jaar voor de 44e maal gehouden en is één van de belangrijkste Europese autoverkiezingen. Meer dan 100.000 lezers brachten hun stem uit op de 387 auto’s die meestreden in elf categorieën. Elke lezer kon twee stemmen per categorie toekennen: een voor de overall winnaar en een voor het beste importmodel.