e-POUWER-laadpalen-Veelgestelde-vragen

Veelgestelde vragen

e-POUWER laadpalen

Heb je een vraag over de e-POUWER laadpalen? Grote kans dat je het antwoord hier vindt. Kan je het goede antwoord niet vinden? Stel dan gerust je vraag via onze chat of door contact met ons op te nemen. Uiteraard ben je altijd van harte welkom in een van onze showrooms voor een complete uitleg.

Veelgestelde vragen

Waarom een eigen oplaadpunt?
Je auto opladen via jouw eigen laadpaal is in veel gevallen de voordeligste keuze. Want wanneer je een laadpaal bij huis hebt, dan kun je met je eigen stroom je auto opladen. Dat is niet alleen goedkoper, je bent ook gegarandeerd van een oplaadplek. Je hoeft de auto dan niet telkens te verplaatsen. 

Wat kost het opladen van een elektrische auto?
Wat het opladen van jouw elektrische auto kost hangt af van de manier van opladen. Wanneer je een eigen laadpaal aanschaft, dan ben je per kWh het goedkoopst uit. Bij een openbaar laadpunt is het gebruik en het onderhoud van de paal in de prijs per kWh meegenomen. Hier betaal je dus meer. Snellaadpalen zijn het duurst in aanleg en gebruik. Daarom rekenen aanbieders van snellaadpalen de hoogste prijs per kWh. 

Wat kost een laadpaal?
De e-POUWER laadpaal is er al vanaf 1980,- (excl. BTW). Dit is de prijs voor een laadpaal, inclusief data abonnement en installatie. Een meter graafwerk is hierbij inbegrepen. Mocht je de laadpaal verder van jouw huis af willen laten installeren, dan worden hier extra kosten voor gerekend.

Wat zijn de installatiekosten van een laadpaal?
Bij Pouw is de laadpaal altijd inclusief installatie. De laadpaal wordt bij jou thuis ‘laad-klaar’ gemaakt.

Hoe lang duurt de installatie van een laadpaal?
De installatie van een laadpaal duurt meestal een halve dag. 

Hoe veilig is een laadpaal?
Een laadpaal moet aan verschillende veiligheidseisen voldoen. Zo staat er geen stroom op de laadpaal wanneer de stekker niet, of niet goed is aangesloten. Ook wanneer de laadkabel wordt losgetrokken, stopt het laadproces onmiddellijk. Hierdoor is het opladen met een laadpaal heel veilig.

Hoe kom ik aan een oplaadpas?
Bij aanschaf van een e-POUWER laadpaal krijg je van ons de e-POUWER laadpas. Hiermee kun je binnen (bijna) heel Europa laden.

Kan ik een laadpas bij elke laadpaal gebruiken?
Je hebt de mogelijkheid om op te laden op meer dan 100.000 laadpunten. Met de e-POUWER laadpas laad je jouw auto in bijna heel Europa snel en gemakkelijk op met 100% duurzame stroom.

Met welke stekker kan ik laden?
Je kunt laden met de zogenaamde type 2 stekker, ook wel de 'Mennekes stekker' genoemd. Type 2 betreft de standaardstekker die gekozen is, mode 3 het communicatieprotocol. De Type 2-stekker is zowel bruikbaar voor het laden met 230 Volt als met 400 Volt. Anders dan de huis-tuin-en-keukenstekker (schuko) is deze stekker bovendien geschikt voor het laden bij hogere vermogens en het mode 3-protocol.

Hoe snel kan ik laden bij de laadpalen?
Het minimum laadvermogen van de laadpaal is 3,7 kW. Afhankelijk van hoe snel jouw auto kan laden, hoe vol je accu nog is en de keuze die je hierin eventueel zelf maakt kan dit oplopen tot 17kW.

Hoe lang duurt het om mijn auto op te laden?
De combinatie van de  laadpaal, grootte van de accu en hoe snel jouw auto kan laden bepalen de uiteindelijke laadtijd. Doorgaans kun je met 5 uur laden tussen de 100 en 300 kilometer rijden.

Als mijn kabel te kort is, kan ik dan een verlengsnoer gebruiken?
Nee, je kan en mag geen verlengsnoer gebruiken. Een laadkabel is een speciale kabel met een communicatiedraad. In de stekkers van het snoer zit een weerstand die communiceert met het laadstation. Als je kabel te kort is, moet je een langere kabel te kopen. Hou daarbij wel in het achterhoofd dat je een (te) lang snoer elke keer weer netjes moet uitleggen en oprollen. De beste oplossing is daarom de auto altijd zo dicht mogelijk bij het laadpunt te parkeren.