plugin

Dit zijn de gunstige plug-in hybride auto's voor 2023

Deze PHEV-modellen gaan het dit jaar maken

Onze merken Volkswagen, Audi, SEAT en Škoda staan ook in 2023 voor je klaar met een groot aanbod aantrekkelijke plug-in hybride auto’s. Vaak zijn het de courante modellen die ook met deze efficiënte technologie verkrijgbaar zijn. Deze zogenaamde PHEV (plug-in hybrid electric vehicle) modellen zijn voor zowel particuliere als zakelijke rijders zeer interessant. Hieronder vertellen wij je welke modellen je in 2023 mag verwachten. 

Met een plug-in hybride beschik je over een duurzame en efficiënte auto. De PHEV-auto’s hebben een lage bpm door hun lagere CO2-uitstoot. Voor zakelijke rijders is dit gunstig wanneer ze onder een bepaalde uitstootnorm moeten zitten, terwijl voor particuliere rijders een half tarief wegenbelasting voor auto’s tot 50 gram uitstoot geldt. Mooi voordelig dus!

Alle plug-in modellen op een rij

Het voordeel van een lagere bpm is de aanschafprijs. Een plug-in hybride (PHEV) is vaak niet veel duurder dan een vergelijkbare auto op enkel benzine of diesel. Dat terwijl de auto’s met hun rijke vermogen vaak zeer prettig en efficiënt rijden. Meer vermogen voor minder geld dus! Op deze pagina lees je welke aantrekkelijke plug-in hybride modellen in 2023 voor je klaarstaan.

Volkswagen Golf GTE

De Golf GTE is hier! Hij is helemaal de nieuwe Golf, maar dan met een flinke dosis GTI en een dubbele motorisering. Een elektrisch exemplaar, waarmee je 56 kilometer ver komt. En een krachtige brandstofmotor om lekker mee los te gaan. Gecombineerd heeft deze sportieve plug-in hybride een vermogen van wel 245 pk. Neem plaats in de typische blauwgeruite sportstoelen en ga voor optimaal rijplezier. 

Volkswagen Tiguan eHybrid

Voor de Tiguan is geen avontuur te groot. Met zijn ruime bagageruimte waar je alle kanten mee op kunt. Op pad met het hele gezin en alle fietsen? Of misschien de boot mee wanneer je op vakantie gaat? Geen probleem, makkie, eitje. Later dit jaar volgt de Tiguan Plug-in Hybrid. Daarmee rijd je korte afstanden tot 50 kilometer (wltp) helemaal elektrisch. Wel zo lekker zuinig. 

Volkswagen Passat GTE

Op zoek naar een zakelijke topper? Kijk dan eens naar de Volkswagen Passat Variant GTE Business. Deze VW biedt de luxe en het comfort die je van een Passat mag verwachten, maar dan als een plug-in hybride.  Hij heeft een volledig elektrische actieradius van 56 kilometer (wltp). De GTE Business Variant is voorzien van het uitgebreide Discover Pro multimediasysteem en LED matrix koplampen. De uitvoering is er ook als Limousine.

Volkswagen Arteon & Arteon Shooting Brake e-Hybrid

De Volkswagen Arteon en Arteon Shooting Brake zijn ongekend stijlvol en vanaf nu ook beschikbaar als een plug-in hybride variant. De zogenaame Arteon eHybrid-modellen rijden volledig elektrisch tot 61 kilometer. Met hun 218 pk sterke motor heb je bovendien altijd de beschikking over voldoende power. De Arteon eHybrid is een heerlijke auto. Past hij bij jou?

De Audi A3 Sportback TFSI e

De Audi A3 Sportback TFSI e is een stijlvolle plug-in hybride die zowel volledig elektrisch, hybride als alleen op de benzinemotor rijdt.  Zijn dynamische uitstraling is helemaal in lijn met de goede prestaties, welke aandrijving je ook kiest. Het interieur van de A3 TFSI e blinkt uit door prachtige materialen, fijne bediening en digitale technologieën.

Audi A6 Limousine en A6 Avant TFSI e quattro

De Audi A6 Limousine en A6 Avant TFSI e quattro is de plug-in hybride voor mensen die graag voorop lopen. Want wanneer je de voortrekker wilt zijn, dan moet je je eigen weggaan. De Audi A6 TFSI e quattro is meer dan indrukwekkend. Deze geraffineerde auto heeft een efficiënte plug-in hybrideaandrijving, een toonaangevend bedieningsconcept, een comfortabel interieur en een atletisch design.

Audi A7 Sportback TFSI e quattro

De Audi A7 Sportback TFSI e quattro is een elegante coupé uit het topsegment, gecombineerd met met een innovatieve plug-in hybrideaandrijving. Dankzij de efficiënte elektromotor en een accu kan deze auto lokaal emissievrij rijden. Met zijn elegante design krijgt de A7 Sportback TFSI e veel aandacht van omstanders. In het interieur geniet je van een uitgebreid comfort en uitgebreide infotainmentvoorzieningen.

Audi A8 60 TFSI e quattro

Wanneer je chique en luxueus een plug-in hybride wil rijder dan wordt het niet veel beter dan de Audi A8 60 TFSI e quattro. Deze sierlijke limousine heeft een plug-in hybrideaandrijving, zodat hij met zijn elektromotor emissievrij kan rijden. Worden er langere afstanden afgelegd, dan wordt de benzinemotor ingeschakeld. Met de vele info- en entertainmentfuncties kunnen bestuurder, voorpassagier en achterinzittenden  hun digitale gewoontes in de A8 TFSI e voortzetten.

De Audi Q3 & Q3 Sportback TFSI e

De Audi Q3 TFSI e en Q3 Sportback is een toekomstgerichte auto. Pluspunten van deze gezins-SUV zijn de interieurruimte, hoogstaande digitale voorzieningen en prettige rijeigenschappen. De Audi Q3 TFSI e beschikt daarnaast over een geavanceerde techniek. Zijn elektromotor en benzinekrachtbron leveren samen een indrukwekkend systeemvermogen op. 

Audi Q5 & Q5 Sportback TFSI e quattro

De Audi Q5 en Q5 Sportback TFSI e quattro plug-in hybride blinkt uit op meerdere vlakken. Hij is zuinig, rijdt dynamisch terwijl hij in volledig elektrische modus geen schadelijke stoffen uitstoot. Met een benzinemotor in combinatie met een elektromotor biedt de Q5 en Q5 Sportback TFSI e daarnaast het comfort en de praktische gebruiksmogelijkheden die je van een premium SUV mag verwachten.

Audi Q7 TFSI e

Een innovatieve plug-in hybridetechniek? Check. Zeer ruim interieur? Check. Prachtige premium en sportief exterieur? Check. De Audi Q7 TFSI e is bij uitstek geschikt voor iedereen die hoogwaardig elektrisch wil rijden. Deze sublieme en rijk uitgeruste SUV die past bij de zakelijke rijder met een gezin.

Audi Q8 TFSI e

De Audi Q8 TFSI e is er voor degene die voor sportiviteit gaat. Als Audi Q8 55 TFSI e heeft hij een systeemvermogen van 280 kW/381 pk, komt 44 tot 47 kilometer ver in de elektrische stand en versnelt hij desgewenst in 5,8 seconden van 0 naar 100 km/h. De fraaie en moderne SUV-coupé die écht tot de verbeelding spreekt. Past de Q8 TFSI e in jouw plaatje?

SEAT Leon FR PHEV

De Leon FR PHEV heeft het echt allemaal: een elektrische motor voor dagelijkse ritjes en een brandstofmotor voor al je avonturen. Op pad met je familie en vrienden en de nodige bagage? Laad maar in, de Leon kan het makkelijk aan. Meer kun je niet uit je rit halen. Met de SEAT Leon PHEV kies je zelf of je elektrisch of op benzine rijdt, óf beide energiebronnen tegelijk gebruikt. Hij is er uiteraard ook als Leon Sportstourer PHEV.

SEAT Tarraco PHEV

De SEAT Tarraco PHEV is voorzien van een elektrische motor voor dagelijkse ritjes en een brandstofmotor om lekker mee op pad te gaan. Trek erop uit met je familie en vrienden en neem een vracht aan bagage mee. De Tarraco PHEV heeft meer dan genoeg ruimte. De SET Tarraco PHEV plug-in hybride is verkrijgbaar in de luxe Xcellence uitvoering en de sportieve FR uitvoering.

Škoda OCTAVIA

De nieuwe OCTAVIA is er ook als zuinige plug-in hybride. Met deze ruime stationwagon kun je maar liefst 60 kilometer (wltp) elektrisch rijden. Hij is met zogenaamde iV-motor leverbaar als Business Edition, Business Edition Plus en RS iV Business. Het vermogen van de OCTAVIA iV loopt op tot 180 kW / 245 pk.