APK voor uw Volkswagen

Volkswagen APK bij Pouw

De beste APK-Keuring voor jouw Volkswagen.

Met de verplichte APK keuring blijven de auto's op de Nederlandse wegen veilig. Is jouw Volkswagen toe aan een APK? Laat deze keuring dan uitvoeren bij jouw Pouw Volkswagen-dealer. De specialisten kennen jouw auto door en door.

Dit is de Volkswagen APK.

Grondig, vertrouwd en zonder verrassingen. En dat voor een voordelige all-in prijs van € 25,-. Dat betekent inclusief BTW, afmeldkosten, viergastest, EOBD-scan en roetmeting. Komt jouw auto ook gelijk voor een onderhoudsbeurt? Dan is de APK gratis, je betaalt alleen de wettelijke afmeldkosten van € 3,85.

APK inplannen? Plan dan een werkplaatsafspraak in

Maak direct een afspraak

Wat wordt er gekeurd?

  • De werking van de gordels.
  • Beschadigingen en roest in de carrosserie.
  • Slijtage en uitlijning van de remmen.
  • Werking en afstelling van de verlichting.
  • Speling op de wielophanging en stuurinrichting.
  • Uitlaat en bevestigingspunten.
  • Verlichting, sloten en claxon.

 Welkomstcheck_4.png

Veelgestelde vragen.

Welke punten worden er tijdens een APK gecontroleerd?


  • Profieldiepte van de banden (minimaal 1,6 mm), remmen, autogordels, spiegels, ruiten, ruitenwissers, uitlaat, wielophanging, schokdempers, stuurinrichting, verlichting en carrosserie.
  • De uitstoot van uitlaatgassen: bij auto's met een benzine-, LPG- of aardgasmotor heeft de APK een viergasmeting, bij dieselauto's wordt ook gemeten hoeveel roet ze uitstoten.
  • Het kentekenbewijs (online), het voertuigidentificatienummer (oftewel het chassisnummer) en de gebruikte brandstof.
 

Wanneer moet mijn Volkswagen APK gekeurd worden?

Leeftijd Volkswagen Brandstof Wanneer keuren?
Jonger dan 1 januari 2005 Benzine- en/of elektromotor Eerste APK na 4 jaar, daarna 2 keer na 2 jaar, daarna elk jaar
  Diesel of gas  Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar
Ouder dan 1 januari 2005  Alle  Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar
 

Vanaf wanneer kan ik mijn Volkswagen laten keuren?

Dit kan vanaf 2 maanden voor de APK-vervaldatum. Je APK blijft gewoon 12 of 24 maanden geldig vanaf de APK-vervaldatum. Je kunt dus ruim op tijd een afspraak online inplannen.

 

Kan ik wachten op de APK?

Natuurlijk kun je blijven wachten terwijl je Volkswagen APK gekeurd wordt. Houd wel rekening met minimaal één uur wachttijd. Tijdens het wachten kun je genieten van onze koffie en is er wifi beschikbaar.

 

Is er vervangend vervoer beschikbaar?

Wil of kun je niet op de keuring bij jouw Pouw dealer wachten, dan kan je uiteraard gebruik maken van vervangend vervoer onze . Stap gratis op een leenfiets, of huur voor een klein bedrag een auto. Ook kunt u gebruik maken van onze shuttle dienst. Bij het maken van de afspraak, kun je jouw voorkeur doorgeven.

Welke punten kan ik zelf controleren?

 
Een aantal punten van de APK kun je zelf controleren, bijvoorbeeld werking van verlichting aan buitenzijde (inclusief kentekenverlichting), profieldiepte van de banden (minimaal 1,6mm), ruitschades, werking van de ruitenwissers (geen strepen of scheurtjes) en de werking van autogordels. We raden het aan om deze punten regelmatig te controleren, dus niet alleen voor de APK. Het zorgt er immers voor dat jij veiliger op weg gaat.

Is het verplicht om de APK uit te voeren?

Ja, elke auto met een Nederlands kenteken is verplicht om na 3 of 4 jaar APK gekeurd te worden. De APK zorgt ervoor dat de technische staat van de auto’s gecontroleerd wordt waardoor de veiligheid op de Nederlandse wegen op peil blijft. Als je geen APK laat uitvoeren, dan kan je een boete krijgen.